Hexel on Wheels 2024

Hexel on Wheels is het crossevenement in Hoge Hexel (gem. Wierden), dat ieder jaar in het Paasweekend wordt georganiseerd. Tijdens de zaterdag voor Pasen is er voor iedereen van alles te doen, van jong tot oud. De wedstrijden van de zaterdag worden gedomineerd door de plaatselijke helden die met hun bromfiets of auto de professioneel aangelegde baan trotseren.

Op Paasmaandag begint de dag weer waar zaterdag mee is geëindigd, namelijk het crossen! Paasmaandag staat in het teken van bruut geweld op de baan waarbij 1 ding telt: winnen! In verschillende klassen zoals de MX1A/2A & MX1B/2B voor de motoren wordt gestreden om de grootste beker. Het vijf-wielige gerace dat door de autocrossers wordt verzorgd is ingedeeld op basis van de paarden onder de kap!

Traditioneel ontbreekt de auto- en motorcross dus niet, maar daarnaast hebben we ook speciale crosses zoals bijvoorbeeld buggy’s, combines of zitmaaiers. Elk jaar proberen we weer andere of spectaculairdere klasses op te nemen in ons programma. Tijdens de cross is de tent ook geopend waardoor we een unieke sfeer creëren tussen crossliefhebbers en mensen die voor de gezelligheid of andere bezienswaardigheden komen, die er op het evenement ook genoeg te vinden zijn. U komt ogen en oren tekort op het evenement met een glimlach!! Het tentfeest op Paasmaandag is voor de meesten alleen al voldoende reden om elk jaar weer naar Hexel on Wheels te komen!

De bezienswaardigheden die te vinden zijn op Hexel on Wheels verschillen per jaar. Het is altijd mogelijk om een kijkje te nemen op het rennerskwartier. Hier kun je tussen de deelnemers staan en zien hoe de deelnemers hun voertuigen voorbereiden op de wedstrijd of wat er allemaal voor voertuigen aanwezig zijn. Daarnaast is er op het terrein zelf ook van alles te zien zoals sportwagens, oude pantservoertuigen en noem maar op. Naast het hoofdprogramma is er dus ook genoeg te zien. Benieuwd wat er het afgelopen jaar allemaal de revue is gepasseerd? Neem een kijkje in het fotoalbum van een tijdje geleden.